SENNE MISPLON

Wat doe ik?

vorming

basisvorming

trans*watte?

genderinclusiviteit

senne & friends

op maat

lezing

nabespreking film

raad- en adviesgeving

ander knotsgek idee?

lager onderwijs

secundair onderwijs

volwassenen

Online webinar voor iedereen

BASISVORMING
gender- en seksuele diversiteit
lager onderwijs

“Voetballen is enkel voor jongens!”

“Meester, waarom heeft Youssef meisjesschoenen aan?”

“Juf, kunnen meisjes ook verliefd worden op meisjes?”

Bovenstaande uitspraken zou je zo uit een klaslokaal kunnen halen! Kinderen uit de 3de graad lager onderwijs hebben reeds heel sterke meningen en ideeën over gender- en seksuele diversiteit. Vastgeroeste (gender)stereotypen komen niemand ten goede en kunnen leiden tot een verminderd welzijn of gevoel van er bij horen. Daarnaast kennen ze vaak de woorden homo en transgender wel, maar weten ze meestal niet echt wat ze betekenen…

In deze vorming worden verschillende concepten op kindermaat uitgelegd zoals: genderstereotypen, geslacht, genderidentiteit, transgender, holebi enzovoort. Door mijn eigen verhaal te combineren met objectieve informatie krijgen de kinderen steeds een concreet idee bij deze abstracte concepten. Tijdens deze basisvorming is er ook voldoende ruimte voor álle vragen van de kinderen.

Deze vorming kan perfect passen binnen een breder project zoals seksuele opvoeding, maar kan ook specifiek worden ingezet om te leren over gender- en seksuele diversiteit.

De inhoud van deze vorming kan aangepast worden aan de specifieke noden van het doelpubliek/ de aanvrager.

Illustratie: Senne zit samen met twee kinderen op de grond. Ze praten over wathet betekent omeenmeisje of een jongen te zijn
praktische informatie

doelgroep: leerlingen 3de graad lager onderwijs

duur: 100 minuten

maximale aantal deelnemers: 2 klassen (+/- 50 leerlingen)

voorzieningen: lokaal met internettoegang, pc & beamer

extra’s? Een verwerkingsblad kan voorzien worden (op aanvraag) om achteraf de inhoud te herhalen of op te nemen in het werkboek.

CONTACTEER ME!