SENNE MISPLON

Wie ben ik?

Portret van glimlachende Senne Misplon
Hallo, ik ben Senne (hij/hem).

Al sinds 1998 ben ik een enthousiast, gedreven duracell-konijn. Ik put uit mijn identiteit als trans man veel moed en kracht om mijn verhaal en kennis te delen.

Tijdens mijn secundaire schoolcarrière merkte ik een grote onwetendheid bij mijn klasgenoten en mensen uit mijn omgeving wanneer termen zoals holebi, gender en/of transgender ter sprake kwamen. Daardoor voelde ik me vaak niet begrepen of niet erkend in mijn identiteit.

Nadat ik afstudeerde van het secundair onderwijs werd mijn persoonlijke missie duidelijk: Ik wil mensen informeren en sensibiliseren in het landschap van gender- en seksuele diversiteit en seksualiteit. Met als uiteindelijke doel meer verdraagzaamheid en respect te creëren voor elkaar.

Al jaar en dag ben ik een gedreven verhalenverteller. Dat combineren met mijn onuitputtelijk enthousiasme om de ander te informeren, leek me een logische keuze. Ik heb verschillende jaren ervaring als vrijwilliger voor verschillende organisaties zoals het Regenbooghuis Oostende en VZW KliQ van çavaria. Ik gaf samen met hen vormingen op secundaire scholen, volgde verschillende opleidingen en bouwde zo mijn eigen expertise op.

Na mijn deelname aan M/V/X in 2018, een documentairereeks op de VRT waarin vijf trans personen een jaar lang werden gevolgd, waagde ik de sprong en richtte zelf een onderneming op. Hierbij had ik een belangrijke voorwaarde: Ik ben en blijf altijd mezelf op en naast het podium. Ik wil op mijn eigen humoristische en laagdrempelige manier mijn publiek informeren en sensibiliseren.

Mijn missie

Ik wil kinderen, jongeren en volwassenen sensibiliseren in het volledige landschap van gender- en seksuele diversiteit.

Dit doe ik door op een laagdrempelige, eerlijke en vaak humoristische manier in dialoog te treden met het publiek, vanuit mijn eigen ervaringsdeskundigheid en objectieve expertise. Mijn uiteindelijke doel is een verhoogd welzijn voor alle mensen, met LGBTQ+ personen in het bijzonder.

Opleidingen

Educatieve bachelor onderwijs: Lager onderwijs (HOGENT) 2017-2020

Master gender en diversiteit (UGent, UAntwerpen, VUB) 2020-heden

Ervaring

Woordvoerder Wel Jong Niet Hetero 2018-heden

Coördinator van T-jong Ctrl-T/zomerkamp 2018-2019

Vormingsmedewerker bij KLIQ vzw 2017 - 2018

Vormingsmedewerker bij Regenbooghuis Oostende 2016-2017

Jongerenvrijwilliger bij Sensoa 2015 - heden

CONTACTEER ME!