SENNE MISPLON

Wat doe ik?

vorming

basisvorming

trans*watte?

genderinclusiviteit

senne & friends

op maat

lezing

nabespreking film

raad- en adviesgeving

ander knotsgek idee?

Nabespreking film met LGBTQI+ thema

Wil je graag op een laagdrempelige en toegankelijke manier een grotere groep laten kennismaken met het LGBTQI+ thema? Dan is het ideale medium film voor jong en oud ideaal!

Toch is een nabespreking essentieel om na de film correcte kennis en informatie mee te geven. Het is belangrijk om een blik te werpen op de echtheid of de weerspiegeling van de realiteit. Daarnaast is dit ook het uitgesproken moment om een antwoord te bieden op opgekomen vragen bij de kijker.

Bij iedere nabespreking geef ik kort enkele belangrijke concepten mee, waarna ik de film verder kan bespreken en vragen beantwoord kunnen worden.

Sta je te popelen om een film te vertonen op school, maar geen idee hoe? Deze nabesprekingen gebeuren ook in samenwerking met de organisatie JEF

Welke films raad ik aan?

Just Charlie (Rebekah Fortune -GB – 2017)

Wanneer Charlie de bal aan de voet heeft, hangt er magie in de lucht - een talent waar veel jongens van dromen. Misschien kan ze zelfs profvoetballer worden, wat haar vader nooit is gelukt. Maar Charlie voelt zich een vreemde in haar eigen lichaam, een meisje opgesloten in een jongenslichaam. Nu staat ze voor een verscheurende keuze: vaders voetbaldroom waarmaken of kiezen voor een nieuwe identiteit, zelfs al zou dat haar familie en vrienden uit elkaar drijven. Een ijzersterk ‘totaalverhaal’: een lach en een traan, opwinding en ontroering … het hele pakketje in één prachtige film. (bron: JEF)

Bekijk hier de trailer

doelgroep onderwijs vanaf 2de graad secundair onderwijs

doelgroep vrije tijd 12+

Girl (Lukas D’hondt – BE – 2018)

De 15-jarige Lara trotseert de wereld én haar lichaam om het te maken als ballerina. De dagelijkse grand écart tussen haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit is een ware uitputtingsslag voor de ongeduldige puber. Dit ijzersterke Vlaamse filmdebuut vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over gender en identiteit. Girl is spectaculair in zijn eenvoud en precisie. Klein van opzet, maar enorm van impact. (bron: JEF)

Bekijk hier de trailer

doelgroep onderwijs vanaf 3de graad secundair onderwijs

doelgroep vrije tijd 16+

Illustratie:een filmklapper met daarop ‘Just Charlie’

CONTACTEER ME!